fbpx

02mart., 20 2 martie 2020Interviurile CARBOGAZ
  • 656 views
  • By Carbogaz

Poveștile frumoase întotdeauna au în spate oameni cu inimă mare. Când ne gândim la relații solide ne gândim la unul dintre colegii noștri dragi. Astăzi dorim să-l prezentăm pe unul dintre oamenii din spatele Carbogaz, unul dintre “motoarele” relației dintre companie și public și care crede că suntem fericiți atunci când și clienții noștri sunt fericiți.

Începem incursiunea în familia Carbogaz cu Cristi Negoiță care împlinește 16 ani de când a semnat contractul de angajare, o relație de lungă durată, bazată pe reciprocitate și loialitate și cu o contribuție semnificativă la formarea colegilor noi care au apărut pe parcurs.

În câteva zile vei sărbători 16 ani în Carbogaz. Cum te simți? Te așteptai ca, după 16 ani, să fii încă aici?

Cristi Negoiță: Mă simt foarte bine și sper să ne vedem și la 32 de ani! La cum trece timpul… cred că totul este posibil. Recunosc că la început nu credeam că voi rămâne atâta timp aici. Dar odată cu trecerea timpului mi-am dat seama că tot ce ține de domeniul auto nu are cum să dea greș. Sunt atâția oameni care folosesc mașinile zilnic. Ele ne-au devenit indispensabile. E cam la fel ca în IT.

În ultimii 16 ani multe lucruri s-au schimbat în această companie. Nu eram decât o mică benzinărie la periferie, cu un vis (precis). Ce ai văzut schimbându-se în jurul tău în această perioadă?

Cristi Negoiță: Da, așa este. La început eram doar o stație GPL însă asta se întâmpla când nu existau prea multe benzinării care să ofere GPL. Poate că a fost avantajul nostru, nu știu. Doar că odată cu împlinirea a doi ani a apărut și a doua stație GPL. Și tot așa. Apoi Carbogaz a început să crească în fiecare an și după 16 ani a ajuns unde este acum. Adică nu doar să oferim produse și servicii de calitate clienților noștri, ci să oferim plus valoare prin tot ceea ce putem noi. Avem o echipă care participă la cursele de GT4! Și nu doar că participă, dar a și câștigat în Spania locul I. S-au filmat și câteva reclame în benzinăriile Carbogaz.

Mă simt ca într-o familie alături de colegii mei. Facem destul de multe lucruri împreună, ba chiar ne-am și împrietenit în afara serviciului. Îmi aduc aminte că am participat împreună cu soția mea la petrecerea pe care Carbogaz a dat-o pentru toți angajații și partenerii săi la împlinirea a doi ani de existență. A fost foarte frumos. Acolo ne-am cunoscut cu toții mai bine și așa am ajuns în timp, sa ne apropiem mai mult. Și cred că asta contează foarte mult.

În ziua de azi schimbăm locul de muncă din ce în ce mai des. Ce te-a determinat să rămâi în familia / echipa Carbogaz?

Cristi Negoiță: Sunt genul de om căruia nu îi place să schimbe locul de muncă foarte des. Sunt destul de statornic mai ales dacă lucrurile merg bine. Nu am plecat deși au existat de-a lungul timpului și mici neînțelegeri. Da, deși am avut ocazia să plec. Dar știți cum e? Neînțelegerile sunt inerente. Trebuie doar să vezi cum le rezolvi. Din punctul meu de vedere nu este bine să schimbi foarte des locul de muncă. Dar dacă nu îți place ce faci mai bine îți schimbi pleci și îți cauți ceva care ți se potrivește mai bine. Nu are sens să te chinui pentru că nici munca pe care o faci nu are cum să fie la un nivel satisfăcător. Deci, cred că îmi și place ceea ce fac. Plus că lucrez în domeniu de la vârsta de 16 ani, adică înainte de Carbogaz. Evident, nu toți colegii îmi sunt și prieteni. Nu prea ai cum sa te împrietenești cu toată lumea. Nici dacă vrei. Însă ne respectăm reciproc și respectăm ceea ce facem. Și cred că dincolo de toate, suntem o echipă și ne comportăm ca atare. Eu cred că asta contează cel mai mult.

Cu toată această experiență, ce i-ai spune unei fete / unui băiat care dorește să lucreze cu noi?

Cristi Negoiță: În primul rând, să aibă răbdare. Cred că e cel mai important lucru. Și asta pentru că la început poate părea foarte greu, mai ales dacă nu a mai lucrat în comerț sau nu a mai lucrat cu bani. Și mie mi-a fost greu să mă adaptez la început. Însă așa cum spuneam, îmi place domeniul auto și asta m-a motivat să învăț tot mai multe lucruri cu care nu eram neapărat obișnuit. Cum ar fi să intru în permanent contact cu oamenii. Însă cu răbdare le poți rezolva pe toate. Apoi cu timpul vin și beneficiile financiare.

Noi, ca și tine, vom continua să creștem în următorii 16 ani. Care sunt planurile tale personale și profesionale pentru viitor? / Ce aștepți de la viața ta personală și profesională în viitor?

Cristi Negoiță: Sunt o persoană care nu prea se gândește la viitorul îndepărtat. Nu îmi fac planuri pe termen lung. Îmi place să trăiesc prezentul. Asta poate și din cauză că trăim într-o țară unde nu poți avea planuri de viitor sau chiar dacă le ai se realizează foarte greu. Însă mă bucur de ceea ce am și sper că voi rămâne în echipa Carbogaz. Nu de alta, dar aș vrea să prind și petrecerea de la 32 de ani!