fbpx

18oct., 18 18 octombrie 2018Articole utile
  • 824 views
  • By Carbogaz

După spălare, ceruirea regulată a mașinii este o operațiune recomandată pentru întreținerea proprietăților fizice și estetice ale vopselei. Astfel, se previne alterarea în timp a vopselei și, în același timp, acoperirea micilor fisuri care, prin acțiunea factorilor externi pot extinde daunele fizice și estetice asupra exteriorului.

Indiferent de calitatea vopselei, acțiunea factorilor externi își va spune cuvântul mai devreme sau mai târziu, așa că măsurile de mentenanță și prevenție sunt întotdeauna recomandate.

1. PROTECȚIE ÎMPOTRIVA ACȚIUNII RAZELOR SOLARE

Ceara asigură protecția solară a mașinii. Vara, expunerea prelungită a mașinii la razele soarelui atacă vopseaua și îi alterează proprietățile. Ceara intervine ca un strat de protecție indispensabil pentru a preveni acțiunea nocivă a soarelui. Astfel, se previne decolorarea, oxidarea și scăderea în intensitate a culorii.

2.  UMPLEREA MICRO-FISURILOR CU CEARĂ

Inevitabil, pe vopsea apar micro-fisuri datorită unor acțiuni mecanice diverse. Aceste fisuri sunt provocare de pietricele care sar mașină sau de praf. Ceara va umple aceste fisuri prevenind astfel deteriorarea vopselei. Imediat de aceste fisuri sunt acoperite, se va vedea o îmbunătățire a aspectului exterior al mașinii.

3.  URMĂTOAREA SPĂLARE VA FI MULT MAI EFCIENTĂ

Ceruirea asigură un strat de protecție împotriva murdăriei. Astfel, insectele, murdăria, seva copacilor și alte elemente rămân la suprafață și nu se lipesc de vopsea. Fără stratul de ceară, s-ar putea să fie nevoie de un detailing exterior pentru a înlătura toate elementele după un drum lung.

4. MENȚINEREA ASPECTULUI EXTERIOR

Omiterea ceruirii din operațiunile de mentenanță a mașinii se va resimți printr-o deteriorare pe termen lung a vopselei. În plus, proprietarul își răpește plăcerea de a conduce o mașină curată, cu un aspect exterior impecabil.

Este foarte important ca, pentru a obține cele mai bune rezultate din această operațiune să se folosească produse de calitate. Acestea fac diferența între un rezultat mediocru cu o durabilitate redusă și unul excelent care se va putea vedea o perioadă lungă de timp.