fbpx

18oct., 18 18 octombrie 2018Articole utile
  • 886 views
  • By Carbogaz

O mare parte dintre șoferi neglijează curățarea motorului. Mulți deschid foarte rar capote, preferând să apeleze la service-uri autorizate pentru revizii și reparații. Este un comportament rațional și responsabil dar nu și unul benefic pentru funcționarea pe termen lung a motorului.

Neglijarea curățării motorului duce la acumularea de mizerie și resturi din diferitele lichide care se regăsesc în diferitele compartimente, iar un factor frecvent care motivează această neglijență este teama de a nu produce daune în timpul acțiunilor de curățare. Chiar și apelarea la un serviciu profesional este privită cu suspiciune de o mare parte dintre șoferi.

Această atitudine este una greșită, iar câteva dintre argumentele care îi susțin caracterul eronat :

  • Un motor curat face mai ușoară identificarea unor probleme potențiale înainte ca acestea să devină greu și costisitor de reparat. Un exemplu de astfel de probleme sunt fisurile din diferitele furtunuri prin care circulă fluidele prin motor.
  • Prin curățarea motorului se vor înlătura și elementele corozive care se pot acumula și, dacă sunt neglijate, pot provoca daune severe.â
  • Curățarea previne acumularea de fluide inflamabile care pot constitui un pericol major pentru siguranța șoferului și a pasagerilor.
  • Un motor curat poate crește valoarea mașinii la următoarea vânzare.
  • Nu în ultimul rând, aspectul estetic al unui motor curat este, la rândul său, un plus important.

CURĂȚAREA CORECTĂ A MOTORULUI

Chiar dacă nu este o operațiune foarte complicată, trebuie abordat cu precauție și cu un set de cunoștințe esențiale pentru a evita producerea unor daune potențiale. Una dintre variante este curățarea cu aburi, dar poate prezenta riscuri pentru componentele electronice.

O curățare corectă și actualizată cu produsele și tehnicile de ultimă generație disponibile pe piață se va face cu soluții speciale pentru curățarea și degresarea motorului. Aceste produse reușesc să înlăture eficient grăsimea și mizeria cu un efort minim. Se aplică, se lasă să acționeze, după care se vor șterge suprafețele cu o lavetă.

Este foarte important să nu se folosească foarte mută apă, deoarece acest lucru poate dăuna circuitelor electrice și componentelor electronice expuse ale motorului. Deși multe spălătorii auto oferă și serviciul de spălare a motorului, șoferii ar trebui să aibă o abordare precaută și să se intereseze de toți pașii procesului înainte să apeleze la un astfel de serviciu.