fbpx

20dec., 19 20 decembrie 2019Evenimente
  • 939 views
  • By Carbogaz

Cu toții avem o definiție ideală despre sărbători, despre ce înseamnă pentru fiecare dintre noi o sărbătoare, frumos trăită, despre emoții, despre amintiri, despre fericire, despre trecut, prezent și viitor și ce le leagă pe acestea împreună. Toată lumea are tendința să dea definiții…să mapeze conținuturi afective, să transforme în cantitate, calitatea inefabilă a sărbătorilor…. nu este însă cazul nostru.

Le trăim cu toată mirarea, dăruim, ne apropiem, celebrăm, trăim bucuria stării de împreună, păstrând misterul acestora intact. Fiecare dintre noi are încă proaspătă în memorie starea această, de apropiere, de căldură sufletească și înțelegere pe care acestea le evocă. Astfel, în acest spirit, cu ocazia primei mari sărbători a lunii decembrie, sărbătoarea Sfântului Nicolae, i-am invitat pe copiii membrilor echipei noastre, la un atelier de creație, pentru pregătirea decorațiunilor de Crăciun.

Una dintre stațiile noastre, deschise recent, s-a transformat pentru acest eveniment. A devenit un spațiu dedicat, astfel încât fiecare copil să aibă un loc adecvat pentru a-și manifesta creativitatea, în spațiul nostru, am dorit să îi inspirăm pe cei mici să creeze în echipă, să învețe să își exploreze potențialul și să le insuflăm încrederea în calitățile pe care le generează spiritul de echipă, starea de apartenență la un scop comun, ideea de grup și, nu în ultimul rând, să se bucure de ceea ce reușesc să imagineze și să creeze împreună.

Copiii au acceptat provocarea și au intrat în universul imaginar cu bucuria, candoarea și deschiderea specifice verstei lor. După o scurtă perioadă de liniște, până când cei mici au imaginat niște idei grozave, în jurul meselor de lucru a început o forfotă creativă din care s-au născut piese de decorațiuni speciale, unice, de o creativitate debordantă. În pofida faptului că unii dintre micii maeștri în ale decorațiunilor de Crăciun avut un început mai timid considerând că pictura nu este mijlocul lor de expresie favorit, atmosfera relaxată, fericirea, joaca și colaborarea cu ceilalți copii, le-a dat curaj și au reușit să genereze niște abordări extrem de interesante.

În timp ce copiii erau imersați în joacă și procese creative, părinții, susținătorii cei mai înfocați ai copiilor lor, au avut ocazia să se integreze în comunitatea noastră, să se relaxeze, să discute într-un mediu degajat, să se detașeze de problemele de serviciu și să se descopere și în afara orelor de program. Discuțiile relaxate au fost o bună ocazie pentru consolidarea relațiilor între membrii diferitelor echipe din cadrul companiei noastre, dar și o oportunitatea de a cunoaște și alți colegi cu care, probabil, „intersectarea” în timpul orelor petrecute la serviciu este rară sau chiar inexistentă.

„A fost reconfortant să ne desprindem pentru câteva ore de responsabilitățile jobului și să ne orientăm toată atenția către familie, către timp petrecut împreună cu cei mici, către apropierea și bucuria unor sărbători petrecute simplu, împreună, cu încântarea regăsită a copilăriei. Ne am dorit ca, prin această întâlnire, să ajungem să ne cunoaștem mai bine, să ne conectăm mai profund, la un nivel informal și, nu în ultimul rând, să le oferim cu tot dragul copiilor noștri momente speciale, bucurie și posibilitatea de a își crea noi amintiri. Cu siguranță ne vom gândi ca și pe viitor să organizăm evenimente similare în cadrul companiei. Ne-am simțit inspirați de bucuria, sinceritatea, creativitatea și spontaneitatea copiilor noștri” Diana Șerban, Director General Carbogaz.

Toate creațiile celor mici au fost expuse în stațiile noastre din București și din localitățile limitrofe pentru a putea evoca și transmite mai departe bucuria sărbătorilor tuturor celor care ne vor trece pragul în această perioadă. Mai mult, în spiritul acestora, oricând vor să-și revadă „operele”, copiii noștri știu unde le pot regăsi.

Momentul cel mai fericit și plin de mister al atelierului nostru a venit abia la final, când însuși Moș Nicolae ne-a vizitat încărcat cu daruri pentru micii artiști. Este un moment excepțional, pentru un adult, acel moment în care citește pe chipul copiilor săi emoțiile, uimirea, mirarea și febra descoperirii darurilor de sărbători.

Suntem fericiți că, alături de părinții mândri și emoționați, am reușit să facem parte integrantă din acest eveniment ce a adus pe toți membrii familiei noastre împreună. Este de o importanță capitală pentru noi să ne respectăm și prețuim angajații, colaboratorii, clienții, respectiv pe toți membri comunității Carbogaz și să putem crește, învața și evolua împreună.