fbpx

30nov., 19 30 noiembrie 2019Evenimente
  • 431 views
  • By Carbogaz

Am alergat în parcul natural Văcărești pentru susținerea broaștei țestoase de apă

 

Folosim weekend-urile pentru relaxare, pentru deconectare de la activitățile cotidiene, dar încercăm să folosim acest timp într-un mod constructiv. În 28 septembrie am avut parte de o provocare interesantă care a scos echipa Carbogaz din zone de confort și a dus-o într-un cadru natural unic în peisajul urban, unde am alergat pentru a atrage atenția asupra unei specii protejate, broasca țestoasă de apă, singura țestoasă semiacvatică din fauna României.

Evenimentul Sun Challenge Văcărești a pus la încercare aptitudinile fizice ale echipei care a regăsit bucuria mișcării într-un cadru natural unic și protejat din inima Bucureștiului unde au fost identificate peste 150 de specii de păsări, multe dintre aceste specii fiind încadrate în lista celor protejate. Pe lângă păsări, în parc se regăsesc 331 de specii de plante, 13 specii de mamifere, 12 specii de moluște, 5 specii de reptile, 6 specii de amfibieni, 7 specii de pești, 111 specii de insecte. Provocarea alergării a devenit mult mai plăcută atât datorită cadrului natural, cât și cauzei ecologice pentru care am militat.

Ediția din 2019 a Sun Challenge Văcărești a fost primul eveniment de acest gen în care ne-am implicat, dar vom continua șirul acțiunilor de responsabilizare, susținere și implicare în protecția sustenabilă a mediului înconjurător.

La nivel de companie, ieșirea din mediul obișnuit de lucru și acceptarea unei provocări a avut beneficii importante asupra echipei. N-am demonstrat că ne putem uni eforturile pentru o cauză comună, benevolă. Toți membrii echipei, indiferent de nivelul de pregătire fizică, au manifestat entuziasm și dedicare. Mai mult, după proba de alergare au apărut și niște promisiuni de adoptare a unui stil de viață în care practicarea sportului să devină o acțiune regulată.

 

Așadar, evenimentul din Parcul Natural Văcărești a avut beneficii importante atât la nivelul cauzei susținute, respectiv protejarea broaștei țestoase de apă, cât și asupra membrilor echipei noastre.  Mai mult, am conștientizat importanța vitală a mediului înconjurător pentru echilibrul nostru, pentru liniștea interioară, dar și pentru deconectarea de la cotidian și conectarea la un alt fel de odihnă, cea activă.